Information om fakturaköp

När kan man dra nytta av fakturaköp

Har man fakturor så kan det dröja ett bra tag innan man ser pengar på kontot. Med 30 dagars fakturering så är det inte ovanligt för små och mellanstora företag att försenade betalningar leder till problem i driften. När man inte kan ta hand om löpande driftskostnader på grund av att en eller två kunder ständigt betalar försent så påverkar det hela verksamheten på ett negativt sätt. Här kan man verkligen dra nytta av fakturaköp från Bibby Financial Services AB som innebär att ett factoringföretag köper ens fakturor så att man genast får loss pengarna. Fakturaköpen kan se lite olika ut beroende på vad man kommer överens om, och det är viktigt att förstå att man inte kan sälja vilken räkning som helst.

Svensk factoring

Svensk factoring fungerar som så att ett factoringbolag kan belåna eller köpa fakturor. I praktiken så betyder både belåning och fakturaköp samma sak för detta leder till att man får kontanter snabbare än vad man hade fått om man hade väntat på kundens betalning. Nu är det förstås inte så att varje factoringtjänst tar på sig vilka fakturor som helst. När man ser lite närmre på ett möjligt samarbete så går man igenom vilka kunder man vill använda sig av factoring för. Om factoringtjänsten tycker att det verkar rimligt då det handlar om stabila företag så kan man besluta om att man får en viss summa när man säljer fakturan och sedan ytterligare ett belopp när fakturan har betalats in till factoringföretaget. En mindre del av räkningen kommer man inte att få eftersom factoringbolaget också måste tjäna på det här.

Factoring kostnader

Kostnaderna för factoring kommer att variera i enlighet med den tjänst som man får. Factoring kostnader kan skilja sig stort mellan olika företag, och dessutom så ska man tänka på hur tjänsten är upplagd och om man kan välja på ett flexibelt sätt hur många fakturor som man belånar eller säljer per månad. Bra fakturaköp är säkra och de ger utrymme för förändringar när detta behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *