När du ska resa långt med bil

När du ska resa långt med bilen – till exempel när du ska bila till Tyskland – är det viktigt att din bil är i gott tekniskt skick. Det sista du väl är att din bil ska braka ihop under resans gång – reparationer utomlands blir dyra och krångliga, så se till att lämna in din bil på verkstad om service är i nära anstående.
Kontrollera också att allting funkar som det ska, byt gärna en sak för mycket än en sak för mycket. Kontrollera bromsar, batteri och andra viktiga funktioner för bilen. En bil i bra skick är ett huvudbry mindre och dessutom är det också viktigt för säkerheten.
Om du ska ut på en roadtrip hittar du mycket bra tips på hemsidan Roadtriptips.se. Ett jättebra tips är att försöka planera så mycket du kan i förväg, genom att lägga mer tid på planering innan resan kan du spara mycket tid och onödigt huvudbry under resans gång.
Tänk också på att du kommer få mycket mer utgifter än du räknar med, det är dyrt att leva livet ute på vägarna! Kom också ihåg att många motorvägar nere på kontinenten har vägtullar, vilket gör att det blir ännu dyrare. Så lägg gärna på ca 20-30% på din planerade budget, så undviker du negativa överraskningar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *